רגע לפני סוף השנה, חשוב כי כל מעסיק יבדוק חובותיו לעניין הפקדות פנסיוניות של עובדיו. החל משנת 2008 עם פרסום צו הרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק, נדרש כל מעסיק לבטח את עובדיו בביטוח פנסיוני המתבצע באמצעות הפרשות של העובד והמעסיק. העובד אינו רשאי לוותר על זכותו להפקדות פנסיוניות, ורשאי לבחור את סוג הביטוח הפנסיוני שבו מעוניין להיות מבוטח (קרן פנסיה/ביטוח מנהלים/ קופת גמל) ולהודיע למעסיקו על בחירתו.
אחוזי ההפרשות בתחילה היו נמוכות, והועלו בהדרגה, עד שהחל משנת 2017 ואילך ההפרשות המינימליות שחייב בהם המעסיק הינם: 6% לטובת פיצויים, 6.5% (ועד 7.5%) לטובת תגמולי מעסיק+ א.כ.ע, ו6% הפקדת עובד לתגמולים. לעובד המבוטח באחת מקרנות הפנסיה הוותיקות הגרעוניות (מנוהלות באמצעות עמיתים) אחוזי ההפקדות שונים ועומדים על: 6% פיצויים, 7.5% תגמולי מעסיק ו 7% תגמולי עובד
ההפקדות מחושבות לפי הנמוך מבין: ברוטו העובד או השכר הממוצע במשק, ובמידה וקיים למעסיק הסדר מיטיב מפנסיית החובה (הפקדות גבוהות יותר מהחוק)- יבצע הפקדות על פי ההסדר המיטיב.
גילאי העובדים הזכאים להפקדות פנסיוניות:
ממתי?
עם קליטת העובד, על המעסיק לערוך בירור עימו לגבי קיומו/ קיומו של הסדר פנסיוני קודם:
לדוגמא: עובד החל עבודתו אצל המעסיק בתאריך 1.11.2021 , זכאי להפקדות החל משכר דצמבר 2021 לפני תום שנת המס הנוכחית.
מומלץ לפני תום שנת המס לבדוק את זכאותם של העובדים שנקלטו ברבעון האחרון של השנה, ולהעביר הפקדות עבורם ועבור העובדים הקיימים לא יאוחר מהמוקדם מבין: 7 ימי עסקים מיום תשלום השכר לעובד או 15 ימים מתום החודש שעבורו הפקיד המעסיק את שכר העובד.
כמו כן, על פי מתווה ההפקדות: ככל שעלות ביטוח אובדן כושר עבודה תהיה בתעריף נמוך ואטרקטיבי יותר- כך גדל הסכום שיופקד לתגמולי העובד ויגדיל את גובה הקצבה החודשית בגיל פרישה בהתאמה. זה הזמן לעשות סדר בתעריפים ובהטבות לעובדים ולבדוק היכן ניתן לשפר את מצב חסכונותיהם הפנסיוניים.
רח' הפסגות 9, פארק עופר, בניין C,
פתח תקווה. ת.ד 7023